HEROJI ARMIJE RBIH SU SPRIJEČILI OSVAJANJE BIHAĆA, A NE HRVATSKA “OLUJA”

Povodom obilježavanja godišnjice hrvatske vojne akcije “Oluja”, ovih dana se širi teza da bi Bihać pao u ruke srpskog agresora da nije bilo spomenute vojne pobjede Hrvatske. “Da Hrvatska vojska nije pokrenula Oluju, Bihać bi pao u sličnim okolnostima kao i Srebrenica”, govore hrvatski političari i pišu hrvatski mediji. 
Ovu tezu počeli su širiti i mnogi u Bosni i Hercegovini, naročito Bošnjaci. Istina je da je hrvatska “Oluja” olakšala odbranu Bihaća i ostatka Cazinske Krajine, međutim nije istina da bi bez toga srpski agresor osvojio Bihać i ostale gradove. Pristajanjem na ovakve teze svjesno se umanjuje uloga heroja Armije R BiH u odbrani Cazinske krajine. 
Ne zaboravimo da su naši heroji tri godine vodili najteže bitke protiv srpskog agresora i domaćih izdajnika Abdićevaca. Danas se na interentu mogu pronaći brojna svjedočenja srpskih agresorskih vojnika koji govore o herojima Armije R BiH, koje su predvodili komandanti Atif Dudsaković i Izet Nanić. Dakle, istina je samo jedna, a ona glasi: Heroji Armije RBiH su spriječili osvajanje Bihaća, a ne hrvatska “Oluja”. Nedajmo da se to zaboravi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*